welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Prezentarea trenului care va circula cu 1000 km/h.
Huawei și Audi vor dezvolta autovehicule complet autonome.

   12 octombrie 2018

   China va lansa un tren de foarte mare viteză, care va putea atinge 1000 de kilometri pe oră. Trenul va folosi tehnologia bazată pe levitație magnetică și ar urma să intre în folosință până în anul 2025.

   Potrivit presei chineze, un prototip al noului tren a fost prezentat miercuri, 10 octombrie 2018, în orașul Chengdu, provincia Sichuan, unde s-a desfășurat un amplu târg național dedicat inovației și antreprenoriatului. Proiectul, început încă din 2015, este dezvoltat de compania de stat CASIC (China Aerospace Science and Industry Corporation). Trenul se va numi "T-Flight" și va consta într-o cabină integrată foarte ușoară, izolată termic, cu o lungime de 29,2 metri și o lățime de trei metri. Garnitura va "pluti", grație tehnologiei de levitație magnetică, într-un spațiu vidat, la o înălțime de 100 mm. Tehnologia folosită la construirea "T-Flight" este aceeași cu cea folosită de China în realizarea proiectelor aerospațiale.

   În momentul de față, trenurile de mare viteză din China ating viteze de 350 km/h. Țara are cea mai mare rețea de cale ferată de mare viteză din lume - 22000 de kilometri, care leagă multe dintre marile orașe chineze.

   Tot în domeniul transporturilor, companiile Huawei (China) și Audi (Germania) au semnat un acord pentru dezvoltarea de autovehicule autonome, care se pot deplasa fără șofer. Mașinile care vor fi produse sunt destinate vânzării pe piața chineză. Parteneriatul prevede dezvoltarea producției cu tehnologia Nivel 4. O mașină de Nivel 4 este definită ca un vehicul care se poate conduce singur de la un capăt la altul al cursei, pe un traseu dinainte stabilit.

   La mijlocul acestei săptămâni, Huawei a prezentat un automobil Audi Q7 dotat cu noua tehnologie Mobile Data Center (MDC). Mașina are, printre altele, o unitate centrală de procesare, cipuri de Inteligență Artificială și folosește LIDAR (tehnologia care ajută la măsurarea distanțelor față de obiecte folosind laserele). Huawei a anunțat că dezvoltă, tot în colaborare cu Audi, tehnologia de comunicație între vehicule. Audi și Huawei au început testările în China luna trecută și vor să deschidă un centru de dezvoltare a vehiculelor autonome în 2019. Audi folosește deja în Europa propriul sistem Traffic Jam Pilot, de Nivel 3, care conduce mașina în condiții de aglomerație și le permite șoferilor să nu mai țină mâinile pe volan. 

   Analiștii atrag însă atenția asupra unui aspect: pentru a putea fi folosite, pentru a se deplasa spre o destinație, este obligatoriu ca mașinile autonome să folosească hărți digitale. Ori, autoritățile chineze impun de mai mulți ani restricții privind elaborarea unor astfel de hărți digitale. Doar câteva companii chineze au primit aprobare de a întocmi astfel de hărți, iar companiile auto străine sunt nevoie să se adreseze acestora. China și-au făcut însă un obiectiv important din promovarea tehnologiilor inovatoare, astfel că experții se așteaptă ca legislația să fie "îmblânzită" din acest punct de vedere.

   welinkbusiness: China va lansa un tren de foarte mare viteză, care va folosi levitația magnetică și care va putea atinge 1000 km/h. "T-Flight" urmează să intre în folosință până în 2025. Giganții Huawei și Audi vor produce autovehicule autonome de Nivel 4, care se pot deplasa complet independent, fără șofer. Mașinile sunt destinate vânzării pe piața chineză.

   (Iulian Marcus)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest–Est

Referințe:
https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/china-gives-the-world-a-glimpse-of-its-1000-km/h-train/articleshow/66179297.cms
https://www.theverge.com/2018/10/12/17967320/audi-huawei-self-driving-cars-china
https://www.huawei.com/en/press-events/news/2018/10/huawei-audi-l4-automatic-driving
https://global.handelsblatt.com/companies/bmw-spends-e3-6-billion-chinese-joint-venture-brilliance-china-971743Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro