welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Test reușit al vehiculului spațial care va fi trimis pe Marte

   15 noiembrie 2019

   China a efectuat la începutul acestei săptămâni prima testare publică a noului său vehicul spațial. La testare au participat zeci de diplomați și de ziariști ai celor mai importante publicații din lume. Aparatul ar urma să fie lansat spre Marte în 2020 și este planificat să ajungă pe Planeta Roșie, să adune probe și să se reîntoarcă pe Pământ. Ar fi vorba, în cazul unui succes, de a doua țară din lume care reușește să facă acest lucru, după Statele Unite. Intenția autorităților de la Beijing este de a lansa o misiune spațială cu echipaj uman spre Marte până în anul 2036. 

   Experimentul s-a desfășurat într-o zonă muntoasă din nordul Chinei, în provincia Hebei, care a fost special aleasă pentru terenul accidentat, plin de roci, asemănător celui marțian. Modulul a fost testat în privința capabilităților de a pluti, de a accelera sau frâna brusc. Specialiștii chinezi care au condus demonstrația au făcut mai multe probe, exersându-se în special operațiunea de luare a contactului cu solul marțian. Roverul alimentat cu energie solară cântărește 240 kg și va fi dotat cu aparatură de navigație, instrumente topografice, camere video multispectrale, radar, detectoare de câmp magnetic și climatice, precum și cu un aparat spectroscopic cu laser.

   Naveta spațială care va transporta roverul ar urma să fie lansată la finalul lunii iulie sau începutul lunii august 2020, în perioada în care Marte se află la cea mai mică distanță de Pământ. Pentru lansare va fi folosită o puternică rachetă construită de chinezi, Long March 5. Racheta a fost testată deja, în urmă cu doi ani, dar lansarea nu a fost încununată cu succes, ceea ce a făcut ca misiunea către Marte să fie întârziată. Un nou test ar urma să aibă loc până la sfârșitul acestui an.

   Dacă lansarea sondei spațiale va avea succes, sosirea pe Planeta Roșie ar urma să aibă loc în luna februarie 2021. Aceasta ar fi o nouă reușită a programului spațial chinez. La începutul lui ianuarie, un alt vehicul spațial construit de chinezi a aselenizat pe partea ascunsă a Lunii. China a devenit astfel prima țară din lume care trimite un rover în zona întunecată a satelitului natural al Terrei, pentru analize și observații. A fost a doua oară când China trimite un vehicul pe Lună, după misiunea desfășurată cu succes în 2013.

   Beijingul vrea ca în următorii zece ani să amplaseze pe Lună o stație spațială de cercetare, iar până în 2028 intenționează să trimită pe Marte încă o sondă care să efectueze studii și să adune probe pe care să le aducă pe Pământ. Bugetul alocat de China programului ajunge la aproximativ 8 miliarde de dolari și este în continuă creștere.

   welinkbusiness: Specialiștii chinezi au testat public noul vehicul spațial care ar urma să fie trimis la mijlocul anului 2020 pe Marte. Demonstrația a avut loc în prezența a zeci de diplomați străini și de reprezentanți ai presei internaționale. Aparatul spațial ar urma să se reîntoarcă pe Pământ, după colectarea de probe și realizarea mai multor observații. și experimente. Autoritățile de la Beijing vor să lanseze o misiune spațială cu echipaj uman spre Marte până în anul 2036.

   (Iulian Marcus)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest-Est

Referințe:
https://edition.cnn.com/2019/11/14/asia/china-mars-lander-space-intl-hnk-scn/index.html  
https://www.reuters.com/article/us-space-exploration-china-mars/china-completes-lander-test-for-first-mars-mission-in-2020-idUSKBN1XO0IQ  
https://www.space.com/china-simulated-mars-landing-2020-mission.html  
https://spectrum.ieee.org/tech-talk/aerospace/robotic-exploration/china-says-its-mars-landing-technology-is-ready-for-2020  
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-11-14/china-shows-it-can-safely-approach-mars-ahead-of-2020-mission  
https://www.express.co.uk/news/science/1204813/china-news-mars-2020-mission-lander-beijing-space-earth-nasa-red-planet
https://globalnews.ca/video/6167126/lander-test-succeeds-as-china-prepares-for-2020-unmanned-mission-to-mars  Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro