welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

O piață uriașă pentru investiții agricole

   23 ianuarie 2015

   Când vorbim despre investiții în agricultura chineză, trebuie să ne gândim în primul rând la un sector care reușește să hrănească peste 1,3 miliarde de oameni și să mai și livreze produse la export. Aproape 300 de milioane de chinezi lucrează în domeniul agricol. Terenul arabil din China este utilizat în principal pentru cultivarea orezului, a grâului și porumbului, dar și pentru alte culturi, cum ar fi tutunul, soia, cartofii, ceaiul și bumbacul. Multe dintre produse, de la bumbac la cereale, legume sau fructe, ajung pe piețele de export, inclusiv în regiunea autonomă chineză Hong Kong.

   Potrivit analiștilor economici, acum este un moment bun pentru investiții în agricultura chineză, deoarece există o creștere a cererii de cereale pe piața autohtonă și internațională. De ce? Pentru că venitul chinezilor este în creștere și  consumă mai multă carne. Iar pentru creșterea animalelor este necesar un volum tot mai mare de cereale. Sectorul agricol reprezintă aproximativ 13% din produsul intern brut al Chinei, care crește în fiecare an cu aproximativ 8 procente. Tehnologia agricolă chineză nu poate fi comparată deocamdată cu cea americană, dar începe să se îmbunătățească și de aceea sunt necesare unele impulsuri financiare străine.

   Și iată, din nou, întrebarea: De ce să investiți în agricultura chineză? Deoarece guvernul de la Beijing deschide  piața agricolă pentru intrările de capital străin, mai ales că unele regiuni ale Chinei au trecut prin momente dificile în urma inundațiilor, iar producția agricolă a fost afectată. În 2014, autoritățile chineze au inițiat un plan de acțiune pentru securitatea alimentară a țării, prin întărirea producției agricole interne și eliminarea diferențelor tehnologice dintre regiunile rurale și cele urbane.

   Printre proiectele semnificative se numără și cel privind implementarea unui mecanism pentru susținerea dezvoltării agricole pe termen lung și aplicarea reformelor în mediul rural. De asemenea, specialiștii chinezi intenționează să aplice o nouă formă de management în agricultură, mai apropiată de standardele occidentale și mai productivă. Se are în vedere, printre altele, accelerarea dezvoltării serviciilor financiare pentru sectorul agricol și crearea unui echilibru între dezvoltarea rurală și cea urbană. Pe termen lung, guvernul chinez vizează ajungerea la o securitate alimentară a țării prin alocarea unor anumite porțiuni de teren - în special cele pe care se cultivă cereale - exclusiv activităților agricole.

   Ce efect are acest proiect asupra investitorilor străini? Unul pozitiv, mai ales că firmele străine pot oferi echipamente moderne și tehnologie de ultimă oră pentru sectorul agricol. Potrivit Ministerului Agriculturii de la Beijing, China rămâne încă dependentă de importurile de mașini agricole, deși este al doilea producător mondial de astfel de echipamente.

   welinkbusiness: China, cea mai mare piață agricolă din lume, oferă oportunități pentru investiții în acest sector, dar și pentru activități de import–export cu produse agricole de calitate.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest – Est

Referințe:
http://knowledge.ckgsb.edu.cn/2014/06/05/china/agriculture-in-china-down-on-the-farm/Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro