welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Lansarea primului avion comercial de clasă medie produs de chinezi 

   5 mai 2017

   C919, primul avion de pasageri de clasă medie fabricat de o companie chineză a fost lansat astăzi, vineri 5 mai 2017. Evenimentul a avut loc pe aeroportul Shanghai Pudong, în prezența a mii de persoane, oficiali chinezi și oameni de  afaceri autohtoni și străini. Aparatul de zbor, realizat de compania chineză de stat Comac, a primit la sfârșitului lunii aprilie permisiunea de zbor de la Autoritatea Aviației Civile din China, precum și înmatricularea temporară. Deja există 23 de companii aeriene care au lansat comenzi pentru C919. Numărul de avioane comandate până acum: 570.

   Acesta poate constitui un pas istoric pentru China în încercarea de a deveni una dintre forțele industriei aviatice la nivel global. Dacă C919 se va impune pe piața chineză și primește toate aprobările de zbor ale autorităților aeronautice internaționale, avionul poate reprezenta un concurent serios, la clasa sa, pentru giganții Boeing și Airbus.

   Pentru realizarea aeronavei a fost nevoie de aproximativ 7 ani. Producția lui C919 a început în anul 2015, dar a fost nevoie de mai multe teste pentru a fi verificată viabilitatea aparatului de zbor. Concepția, proiectarea, dezvoltarea și realizarea aeronavei au costat aproximativ 8,6 miliarde de dolari.

   Avionul, de clasă medie, are un singur culoar longitudinal pe mijloc și câte șase scaune pe fiecare rând, trei în dreapta și trei în stânga. Aparatul este bimotor, o capacitate între 150 și 175 de pasageri și o autonomie de zbor de aproximativ 5000 de kilometri.

   Deși este o realizare de răsunet a Chinei, trebuie menționat că ducerea la bun sfârșit a proiectului a plătit tributul cuvenit celor mai importante companii occidentale în domeniu, la care, grație experienței de decenii, s-a apelat pentru realizarea proiectului. Potrivit specialiștilor, aproximativ o treime din C919 este „Made in China”, iar celelalte două treimi sunt asigurate de prestigioase companii americane și europene din domeniul construcției de avioane. A fost însă pasul strict necesar pentru ca aparatul de zbor chinez să fie viabil și competitiv. În ultimele decenii, Beijingul a importat în foarte multe cazuri tehnologie și know-how în domenii în care nu avea experiență, pentru ca apoi să dezvolte propriile proiecte. 

   Pasul făcut acum cu lansarea C919 trebuie văzut în perspectiva viitorului apropiat. Piața aviatică din China este într-o dezvoltare continuă, dată fiind creșterea de la an la an a nivelului de trai din țară. Potrivit estimărilor făcute de Boeing, China va avea nevoie de aproximativ 7000 de aeronave comerciale în următorii 20 de ani. Aceasta va reprezenta aproximativ 30% din totalul cererii mondiale de avioane. În prezent, compania Boeing vinde în China aproximativ 25% din avioanele pe care le produce, iar acestui fapt i se datorează existența a 150 000 de locuri de muncă în Statele Unite. Potrivit Bloomberg, în următoarele două decenii, piața chineză va genera venituri pe segmentul aviației civile, de aproximativ 1000 de miliarde de dolari. De altfel, analiștii spun că în 2024 China va depăși SUA în ceea ce privește numărul de pasageri transportați cu avioanele.     

   welinkbusiness: China a lansat astăzi, vineri 5 mai 2017, primul său avion de linie de clasă medie, C919.  Aparatul are o capacitate între 150 și 175 de pasageri și o autonomie de zbor de 5000 de kilometri. Specialiștii Boeing estimează că necesarul de avioane  comerciale al Chinei este de aproximativ 7000 de aparate în următorii 20 de ani, pe fondul creșterii continue a nivelului de trai al chinezilor. În 2024 se așteaptă ca SUA să fie depășite de China în ceea ce privește numărul de pasageri transportați pe calea aerului.

   (Iulian Marcus)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest – Est

Referințe:
http://www.nbcnews.com/news/china/china-s-c919-passenger-jet-set-maiden-flight-challenge-boeing-n754171
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-04/china-s-first-modern-jet-isn-t-all-made-in-china-graphic
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-04/china-s-first-jet-to-rival-boeing-is-helped-by-u-s-technology
http://www.nationmultimedia.com/news/business/corporate/30314152
https://www.rt.com/business/386964-china-%D1%81919-maiden-flight/
http://money.cnn.com/2017/05/03/news/china-comac-c919-airliner-maiden-flight/
http://www.scmp.com/business/companies/article/2092656/china-schedules-maiden-flight-c919-passenger-jet-friday 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4469762/How-China-s-homegrown-passenger-plane-assembled.htmlCurs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro