welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Plan ambițios de investiții în domeniul sportului

   19 mai 2016

   Guvernul de la Beijing a anunțat recent unul dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare ale Chinei. Este vorba de o investiție în valoare de aproape 460 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru dezvoltarea sportului. Potrivit planului, unul dintre sectoarele sportive care va beneficia de cele mai multe investiții, dar de la care se așteaptă, totodată, și rezultate foarte bune, este fotbalul.

   Sportul din China în general, și în special fotbalul, poate atrage numeroși investitori străini care să contribuie la realizarea planurilor oficialilor de la Beijing. Astfel, proiectul elaborat de guvernul chinez prevede o creștere a numărului terenurilor de fotbal până la 7 000 în toată China, astfel încât să permită cât mai multor locuitori practicarea sportului rege. De asemenea, autoritățile și-au stabilit ca țintă un număr de 50 de milioane de persoane care ar trebui să joace fotbal la diverse nivele de performanță în următorii cinci ani.

   Și mai ambițios este obiectivul oficialilor chinezi referitor la fotbalul profesionist. China își dorește să intre în clubul de elită al fotbalului mondial și să dețină titlul de națiune fotbalistică de înaltă clasă până în anul 2050.

   Planul spune că, în următorii patru ani, în China vor exista 20 000 de școli de fotbal, iar echipele naționale de fotbal, de bărbați și de femei deopotrivă, trebuie să obțină rezultate deosebite la campionatele mondiale, la Cupa Asiei și la Jocurile Olimpice. Și alte sporturi de echipă - baschet și volei – au ca obiectiv obținerea de performanțe deosebite la nivel mondial.

   Oficialii de la Beijing sunt interesați și de starea de sănătate generală a populației, nu doar de sportivii de performanță, astfel încât se dorește construirea a până la 15 000 de centre noi de fitness în toate regiunile Chinei, precum și a 10 000 de locuri de joacă multifuncționale în marile orașe, scopul fiind ca fiecare cetățean chinez să beneficieze de 1,8 metri pătrați de teren pentru activități sportive.

   Un semnal important este dat și de miliardarii chinezi, care sunt din ce în ce mai interesați de investițiile în sport, în special în fotbal, fie că este vorba despre cluburi autohtone sau de cele din Europa. Noii miliardari ai Chinei vor și ei să contribuie la planul autorităților de a propulsa domeniul sportului de la nivel național la poziții de top la nivel mondial, astfel încât să contribuie cu un procent semnificativ la constituirea Produsului Intern Brut al țării.

   Dacă investitorii autohtoni nu urmăresc realizarea unui profit imediat din implicarea în sport, trebuie spus că străinii dornici să se angajeze în acest proiect de dezvoltare a activităților și facilităților sportive în China ar trebui să se aștepte și ei la amortizarea investiției pe un termen ceva mai lung. Asta și pentru că veniturile din publicitate sau din vânzarea biletelor la competițiile sportive nu sunt atât de ridicate în China precum în alte țări cu tradiție puternică în domeniu. Potrivit unei agenții de consultanță, în anul 2011, totalul veniturilor din vânzarea biletelor, a produselor comerciale sportive și a publicității de la competițiile sportive din China a atins doar 3,4 miliarde de dolari, în condițiile în care în Statele Unite suma a fost de 63,6 miliarde de dolari în același an. Firmele străine explorează însă și alte căi de a face bani din sport în China, cum ar fi turismul sportiv sau pariurile sportive.

   welinkbusiness: Autoritățile de la Beijing susțin investițiile oamenilor de afaceri străini în dezvoltarea sportului chinez, pentru a beneficia de experiența deosebită a altor state, în special din Europa. Guvernul chinez încurajează investițiile de capital străin în această adevărată „industrie” sportivă, inclusiv pentru construirea de săli de sport, stadioane, centre de fitness, ori pentru furnizarea unor produse și echipamente necesare desfășurării activităților sportive la toate nivelurile.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest – Est

Referințe:
http://www.ctvnews.ca/sports/where-s-the-passion-china-soccer-boom-missing-key-ingredient-1.2902996Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro