welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Investiții în industria auto

   11 iunie 2015

   China are o industrie în plină dezvoltare, iar cea auto nu face excepție de la regulă. Cu o cerere tot mai mare pe piața internă dar și pe cea externă, producătorii chinezi de automobile s-au adaptat condițiilor și investesc tot mai mult în calitatea mașinilor realizate de ei. Segmentul auto beneficiază și de ajutorul autorităților de la Beijing, care au înțeles importanța acestui domeniu și au acordat anumite facilități potențialilor investitori străini.

   Astfel, Comisia Națională de Dezvoltare și Ministerul Comerțului din China au dat publicității noul Ghid al Investițiilor Străine Directe, intrat în vigoare din aprilie anul acesta. Catalogul este destinat oamenilor de afaceri din alte țări și ușurează căutările acestora prin clasificarea unor domenii de investiții drept Încurajatoare sau Permise, dar avertizează și asupra unor sectoare în care interesul străin nu este acceptat. Potrivit analiștilor, Catalogul reprezintă și un pas înainte către o mai mare liberalizare a industriei chineze, prin încurajarea sosirii oamenilor de afaceri străini în mai multe sectoare industriale, cum ar fi confecțiile, serviciile, cercetare tehnologică și științifică.

   Catalogul pe 2015 include ca domeniu de investiții și producția auto, dar cu o participare chineză de cel puțin 50%. Unui om de afaceri străin interesat de acest domeniu nu îi este permis să investească în mai mult de două afaceri împreună cu partenerii chinezi. Totuși, analiștii economici sunt de părere că astfel de condiții sunt unele temporare, dat fiind că, până recent, industria chineză de automobile era clasificată ca Încurajatoare de către liderii de la Beijing.

   Potrivit statisticilor, vânzările de autoturisme chinezești au crescut cu 10 procente în ultimele luni ale anului 2014 față de aceeași perioadă din 2013. Acest salt s-a datorat, în principal, livrărilor Chinei pe piețele partenere din organizația BRICS (Brazilia, Rusia, India și Africa de Sud), fapt ce a susținut și creșterea economică a țării în ansamblu. Motivul pentru care Beijingul pune accent pe dezvoltarea industriei auto interne este acela că, potrivit datelor, mărcile autohtone reprezintă doar 35% din totalul autoturismelor din China.

   Nu este deloc un secret faptul că oficialii de la Beijing au dorit să transforme orașul Shanghai într-un nucleu al industriei auto, așa cum a fost Detroit în Statele Unite. China este cel mai mare producător auto din lume, numărul șoferilor din China crește de la o zi la alta, iar investițiile sunt necesare pentru a produce noi modele de autoturisme, mai puțin poluante, știut fiind faptul că aceasta este o mare problemă cu care se confruntă China. Prin urmare, companiile chineze sunt interesate de tehnologie occidentală și sunt deschise spre stabilirea de parteneriate cu marii fabricanți auto din Occident.

   welinkbusiness: Industria auto chineză este în plină dezvoltare, iar autoritățile de la Beijing au luat măsuri eficiente pentru atragerea interesului investitorilor străini în acest sector industrial.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest–Est

Referințe:
http://www.fdi.gov.cn/1800000121_10000041_8.html
http://www.stibbe.com/en/news/2015/april/hk-jbo-china-newsletter-foreign-investment-guidance-catalogueCurs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro