welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Investiții imobiliare de succes

   2 iulie 2015

   Una dintre cele mai dinamice și mai stabile piețe imobiliare din lume este cea chineză. Sprijinite de o economie extrem de flexibilă, afacerile imobiliare din China s-au dezvoltat într-un ritm rapid în ultimii 10-15 ani și au ajuns să depășească Europa în privința numărului de proiecte. De aceea, companiile chineze s-au extins și pe alte continente și caută parteneri de afaceri pentru proiectele locale sau internaționale.

   La o astfel de piață imensă, erau necesare și reguli stricte de investiții, care au fost stabilite de către autoritățile din China în 2006. Astfel, investitorii străini nu pot opera o afacere în domeniul imobiliar dacă nu obțin o licență care să le ateste caracterul de companie de investiții străină. De asemenea, capitalul unei astfel de firme nu poate fi mai mic de 50% din totalul investiției, dacă aceasta se apropie sau depășește valoarea de 10 milioane de dolari americani.

   Pentru a pătrunde în sectorul imobiliar chinez, companiile din alte țări pot înființa societăți comerciale cu capital străin ori pot cumpăra acțiuni la firmele chineze de profil. De asemenea, companiile străine se pot implica prin investiții directe pe piața chineză de real estate.

   În momentul de față, piața imobiliară din China înregistrează o ușoară stagnare și o scădere a prețului proprietăților, acesta fiind, potrivit analiștilor, un moment bun pentru a impulsiona acest domeniu, mai ales că guvernul de la Beijing dorește să oprească creșterea prețului locuințelor din ultimii ani. În anii anteriori, prețul caselor creștea cu aproape cinci procente pe an. În prima parte a anului trecut, pe fondul unei așteptări a scăderii prețurilor, vânzările au înregistrat o ușoară stagnare, potrivit Biroului de Statistică de la Beijing.

   Pentru a impulsiona cererea de locuințe, guvernul chinez a mai atenuat din controlul asupra acestui sector cu începere din aprilie 2014 și a accelerat construcția de proiecte de infrastructură. De asemenea, au fost relaxate condițiile de împrumut la bănci pentru cumpărarea de noi case. La rândul lor, administrațiile locale au facilitat accesul companiilor cu capital străin sau chiar au anulat restricțiile referitoare la achiziționarea mai multor locuințe.

   Potrivit analiștilor economici, sectorul imobiliar chinez se va stabiliza sau chiar îmbunătăți în următoarele luni datorită acestor măsuri de relaxare.

   De asemenea, pentru a preveni apariția unei așa-zise ”bule imobiliare”, autoritățile au introdus o serie de măsuri de precauție. Astfel, la fiecare șase luni, administratorii principalelor orașe chineze trebuie să publice date despre prețul locuințelor. În localitățile în care se înregistrează o creștere a prețurilor, acestea trebuie stabilizate, prin stimularea ofertei de case. În plus, cei care nu sunt rezidenți într-o localitate nu pot cumpăra mai mult de o proprietate în respectivul loc, iar băncile nu au voie să acorde credite oamenilor de afaceri care cumpără teren doar pentru speculații imobiliare.

   welinkbusiness: Piața imobiliară din China s-a dezvoltat într-un ritm foarte rapid cu începere din 2004, iar de atunci companiile chineze din domeniu s-au extins atât pe piața internă cât și pe cea externă, în căutarea de parteneri de afaceri.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest–Est

Referințe:
http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/cn/Documents/real-estate/deloitte-cn-re-realestate-investment-handbook-2013-en-250713.pdfCurs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro