welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Deschidere pentru investitorii străini

   20 octombrie 2016

   Autoritățile de la Beijing trec într-un alt stadiu al relației cu investitorii străini, prin aplicarea unui nou set de măsuri menite să înlesnească intrarea pe piața chineză a oamenilor de afaceri din alte state. Experții sunt de părere că măsurile recent anunțate de către premierul chinez Li Keqiang vor crea un mediu de afaceri mai corect și vor lansa o nouă etapă a competiției pentru a atrage și mai multe investiții din străinătate.

   Pachetul de măsuri pentru atragerea investițiilor străine se adresează tuturor sectoarelor economice, cu excepția industriilor strategice. De acum, investițiile străine în China vor necesita doar o cerere de înregistrare și nu mai au nevoie de aprobare specială de la nivel administrativ.

   Potrivit detaliilor făcute publice de către Ministerul Comerțului de la Beijing, companiile străine vor trimite cererile de afaceri online și vor primi răspuns oficiali în termen de trei zile. Investitorii străini vor trebui să prezinte oficialilor chinezi doar planul lor de afaceri. Autoritățile de la Beijing sunt de părere că astfel se vor simplifica nu mai puțin de 95% din procedurile oficiale de înregistrare a afacerilor de până acum. Iar planul este considerat unul de succes, pentru că a fost testat până acum în mai multe zone comerciale libere. 

   Analiștii pieței financiare internaționale apreciază că oamenii de afaceri din întreaga lume se așteaptă la o deschidere și mai mare a pieței chineze pentru investițiile străine. În contextul acestei mutări a Beijingului, o analiză a Consiliului de Afaceri SUA-China a arătat că 90% din afacerile americane care sunt active în China au fost profitabile anul trecut.

   În pofida unei scăderi a ritmului creșterii economice, China rămâne o destinație foarte atractivă pentru investitorii străini, mai ales că mediul de afaceri s-a îmbunătățit. În primele șase luni ale acestui an, investițiile străine directe au crescut în China continentală cu 4,5 procente față de anul trecut, până la suma de aproape 86 de miliarde de dolari, potrivit datelor Ministerului Comerțului de la Beijing. În primele șase luni ale acestui an, în China au fost înființate peste 18 500 de firme cu capital străin, cu 10% mai multe față de perioada similară a anului precedent.

   Prin urmare, China a depășit Statele Unite de acum doi ani ca principala destinație pentru investițiile străine directe, după ce companiile din alte țări au investit 128 de miliarde de dolari în China și doar 86 de miliarde de dolari în Statele Unite. Fluxul de capital străin a început să curgă spre China din 1978, de când la Beijing s-a decis aplicarea reformelor economice pentru deschiderea spre restul lumii.

   welinkbusiness: De când China a aderat la Organizația Mondială a Comerțului, în 2001, investițiile străine s-au dublat în această țară față de anii anteriori aderării. China rămâne o destinație importantă pentru investiții, deoarece dispune de o mână de lucru calificată, de o infrastructură solidă și promite să-și deschidă și mai mult porțile pentru investitorii străini. Vestea continuării reformelor vine pe fondul deciziei FMI de a include moneda chineză în coșul de rezervă globală - un alt fapt ce confirmă statutul Chinei de forță economică internațională.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest – Est

Referințe:

http://www.chinadaily.com.cn/business/2016-10/09/content_26995307.htmCurs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro