welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Investiții de succes în construcții

   18 decembrie 2014

   China se află permanent în atenția investitorilor dornici de o experiență profitabilă, întrucât ritmul de dezvoltare al țării în ultimii ani a demonstrat că investiția pe piața chineză este asociată cu succesul. Unul dintre sectoarele cele mai pline de avânt ale economiei chineze este sectorul de construcții – o dovadă este expansiunea firmelor chineze de profil în afara țării lor, dar și calitatea lucrărilor realizate.

   În același timp, China reprezintă o piață în care este loc și pentru investitorii străini în domeniul construcțiilor. Astfel, printre cele mai căutate sectoare de construcție se numără cel al clădirilor rezidențiale, al clădirilor comerciale mari, al hotelurilor de mari dimensiuni dar și cel al motelurilor sau pensiunilor. Pe lângă construcțiile civile și comerciale există oportunități pentru construcția de aeroporturi, porturi sau gări, de spitale, școli și uzine.

   Iată că Republica Populară Chineză se aliniază la tendințele manifeste pe întreaga piață asiatică, unde este tot mai crescută cererea de locuințe, în condițiile măririi veniturilor populației. Potrivit direcțiilor de dezvoltare deja întâlnite în Europa, domeniul construcțiilor din China va evolua de la urbanizare spre dezvoltarea proiectelor rezidențiale. Astfel, China reprezintă la ora actuală 41% din totalul pieței de construcții din regiunea Asia-Pacific, cu o valoare de 1,25 trilioane de dolari pe an.

   Iar posibilii investitori străini pe piața chineză nu trebuie să treacă repede cu vederea sfaturile specialiștilor, potrivit cărora sectorul construcțiilor din China este în topul profiturilor pe termen lung. Și nu trebuie uitat un amănunt important: piața chineză a construcțiilor este de trei ori mai mare decât cea japoneză și reprezintă 19% din produsul intern brut al țării. Potrivit analiștilor, ritmul de creștere al acestei industrii va fi de 8% pe an în următorii cinci ani, mult peste media statelor din regiunea Asia-Pacific. Doar în anul 2012, construcțiile rezidențiale, infrastructura și clădirile ne-rezidențiale reprezentau o treime din volumul construcțiilor din China.

   Pe regiuni, cele mai dezvoltate zone ale Chinei sunt cele de coastă, din est și sud, cu 55% din cheltuielile pentru construcții. De asemenea, guvernul de la Beijing încurajează investițiile și are în desfășurare un plan pe perioada 2011-2015, în care a alocat deja 530 de miliarde de dolari numai pentru dezvoltarea infrastructurii. Se așteaptă o creștere și mai mare a cererii de locuințe în marile orașe chineze - Beijing, Chongqing, Guangzhou, Shanghai și Shenzen, până în anul 2020.

   Ca să vă faceți o imagine clară a ritmului de construcții în China, dar și a volumului de lucru și de investiții, spunem doar că în sectorul imobiliar chinez se realizează 1,8 miliarde de metri pătrați pe ani. Adică în China se construiesc peste o treime din toate clădirile ridicate în întreaga lume. Și tot aici se produce și consumă mai mult de jumătate (55%) din volumul mondial de ciment. Spațiul de locuit construit în China în două săptămâni este de mărimea orașului Roma și, într-un an, de dimensiunile Spaniei sau Marii Britanii.

   welinkbusiness: Piața construcțiilor din China este în plină dezvoltare și va crește în medie cu 8% pe an, fiind foarte atractivă pentru investitorii străini.

   (S.N.)

welinkbusiness.ro: Promovăm legături de afaceri Vest – Est

Referințe:
http://english.gov.cn/services/doingbusiness/Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro