welinkbusiness.ro - Promovam legaturi de afaceri Vest - Est

CHINA:

Investiții în industria ușoară

   12 septembrie 2014

   China este cea mai populată țară de pe glob, cu peste 1,35 miliarde de oameni și este, de asemenea, una dintre cele mai atractive piețe pentru investiții după 1990. Din 2011, este cea de a doua economie la nivel mondial, după ce a depășit în productivitate Japonia, iar analiștii economici americani apreciază că, în 2024, China va fi principala putere economică a lumii.

   Economia chineză se află în continuă expansiune, iar experții sunt de părere că această economie va crește în medie cu 7-9% pe an, în condițiile în care economiile europene înregistrează creșteri minime sau chiar zero.

   Una dintre cele mai interesante și atractive piețe de investiții în China este cea a confecțiilor, datorită potențialului imens și mâinii ieftine de lucru. În acest domeniu, China s-a bucurat de succes pentru că au existat investiții reușite în ultimii ani, fapt ce a dus la creșterea încrederii multor oameni de afaceri străini.

   China are un cost mic pentru producție și multe dintre utilitățile folosite sunt subvenționate de către statul chinez, un fapt ce constituie un mare avantaj pentru cei interesați să investească în această țară. Un alt avantaj constă în faptul că aproape toate fabricile din China sunt alimentate cu materie primă produsă în această țară și care, prin urmare, este mult mai ieftină decât cea din import. În aceste condiții, China a devenit o piață foarte atractivă pentru cei dornici să-și aducă aici afacerile din alte state asiatice sau din Europa.

   Un pas important pentru începerea afacerii în China constă în descoperirea parcului industrial care s-ar potrivi cel mai bine afacerii dumneavoastră. Iar această alegere este întotdeauna o provocare, din cauza multitudinii de opțiuni pe care le oferă piața chineză. Guvernul de la Beijing depune eforturi pentru a atrage tot mai mulți investitori în aceste zone industriale și oferă reduceri la prețul terenului care urmează să fie închiriat de către potențialii investitori străini. De asemenea, oficialii chinezi oferă și alte avantaje celor dornici să investească, printre care o reducere substanțială a impozitelor. În funcție de performanța lor, companiile pot beneficia de o scutire totală de impozite în primii doi ani de contract, după care sunt impozitate la jumătate față de cotele standard pentru următorii trei ani. 

   Sfaturi pentru companiile care doresc să investească în China

   Companiile care își caută un loc în cadrul unui parc industrial din China trebuie mai întâi să evalueze locația afacerii și potențialul de piață al clienților săi. Astfel, firma trebuie să facă o balanță între costuri și beneficiile amplasării fabricii în respectivul parc industrial. De exemplu, dacă firma își propune să desfacă produsele pe piața sud-coreeană sau pe cea japoneză, ar trebui să își caute un loc într-un parc industrial cu o poziționare geografică mai apropiată de ținta afacerii.

   Un alt factor de luat în considerare este masa de forță de muncă calificată din zona apropiată amplasamentului afacerii. De asemenea trebuie luată în calcul infrastructura de transport, de la drumuri la linii de metrou sau autobuz.

Decizia de a cumpăra sau a închiria o proprietate comercială este de asemenea importantă. Întrucât unele companii mici și mijlocii nu dispun de resurse suficiente pentru a cumpăra proprietăți comerciale, este demnă de luat în calcul închirierea pe termen lung, care are mare avantaj de a permite accesul la utilitățile subvenționate puse la dispoziție de guvern, pe care altfel firmele ar trebui să le plătească.

   welinkbusiness: China este un teritoriu foarte atrăgător pentru investitori, fiind a doua economie a lumii, cu o populație de peste un miliard de oameni, o mână de lucru calificată și totuși ieftină, precum și cu multiple facilități oferite oamenilor de afaceri străini.

   (S.N.)Curs Valutar

Twitter Updates

Facebook

@ 2013 - 2014 welinkbusiness.ro | Toate drepturile rezervate | Relizat si intretinut de www.virtual360.ro